Nieuwsbrief december 2023

Nieuws van het bestuur

We zijn al weer aanbeland bij het einde van het jaar. Tijd om kort terug te kijken, maar ook om vooruit te kijken naar 2024. Het was een jaar, waarin we veel successen hebben behaald. Het betreft o.a. de naamsbekendheid, de GvoorG mini-competitie, de sponsoringen vanuit diverse kanten (zie hiervoor nieuwsbrief 23) en de professionaliseringsslag, die we in 2024 verder door­voeren. In januari 2024 komen we als bestuur bij elkaar om de meer beleidsmatige onderwerpen te be­spreken. Tevens zal het bestuur dan uitgebreid worden met twee nieuwe bestuursleden. Daar over later meer. Een punt dat nu al besloten is, is dat we deze nieuwsbrief elke maand digitaal gaan versturen, waardoor die makkelijker leesbaar wordt. Dat betekent dat de nieuwsbrief van januari de eerste 2.0 wordt (2024-01).

Kerst- en Nieuwjaarsgroet

Natuurlijk willen we iedereen, die ons lief is en dat is feitelijk iedereen, een hele fijne Kerst en een gezond 2024 toewensen.

De GvoorG mini-competitie

De laatste wedstrijd van de GvoorG mini-competitie is op 26 oktober gehouden op golfvereniging Leeuwenbergh. Voor het eerst hebben we twee spelvormen gecombineerd : een Stableford en Texas Scramble best ball wedstrijd. Hoe? Alle deelne­mers, die aan de Stableford wedstrijd meededen moesten in ieder geval een officieel hcp 36 hebben. Bij de 9 holes die ge­speeld werden en de Texas Scramble en de Stablford spelers om en om ingedeeld. Dus op hole 1 een flight die Stableford speelde, op hole 2 een flight die Texas Scramble speelde en zo door. De dag begon overigens met dichte mist, die rond 10 uur gedeeltelijk was opgetrokken. Na 9 holes waren alle flights rond 12.15 uur binnen. Bij de Texas Scramble wedstrijd wonnen Rawie Ramtahal, Jeroen Zandbergen en Sandra Hegge. Zij kregen alle 3 een speciale golfballen houder met 2 golfballen met het GvoorG logo, gesponsord door de Lions Rijswijk. (zie foto). De foto’s zijn gemaakt en gesponsord door John Nobbe (johnnobbefotografie.nl). Bij de Stableford wedstrijd moesten alle scorekaarten door de wedstrijdleiding handmatig worden verwerkt. De 3e plaats was voor Jeanine Groot van Leeuwenbergh met 15 punten. De 2e plaats was voor Mascha Bos van Capelle met 17 punten. De 1e plaats was voor Roy Smits van Concordia met 24 punten. Hij had alweer erg goed gespeeld!. Alle 3 kregen ook de speciale GvoorG golfballen houder en Roy de 1e Stableford beker, waarmee hij de 1e kampioen van de Stableford wedstrijd is gewor­den.

De Sinterkerstwedstrijd 2023 is afgesloten met de jaarlijkse Sinterkerstwedstrijd op 13 december op Burggolf Zoetermeer als een Toptracer wed­strijd. Hierbij speel je vanaf de driving range, waarbij de geslagen bal wordt gevolgd met camera’s, die op het dak staan en op een scherm worden geprojecteerd van de baan waar (virtueel) op wordt gespeeld. St Andrews in dit geval met als spelvorm : best ball.. De flights met drie spelers, spelen om beurten hun bal, net zo lang tot de bal is uitgeholed. Fonds 1818 en het Papefonds hebben de Sinterkerstwedstrijd door sponsering mogelijk gemaakt. De Hoogvliet supermarkt Rijswijk heeft Sinterklaas laten langskomen. Plaatsvervangend filiaalmanager Selim zegt hierover: “Wij vinden dit initiatief erg mooi en willen de golfers graag iets lekkers geven. Daarmee tonen we ook op welke manier we met de Hoogvliet sociaal bezig zijn”. Burggolf Zoetermeer heeft met dank aan Marianne Kipp (sales en events bij Burggolf) op hun Facebook pagina een leuke post geschreven.

https://m.facebook.com/BurgGolfWesterpark

Hiermee eindigen de wedstrijden die in 2023 georganiseerd zijn. Begin 2024 komen we weer bij elkaar om in overleg met de deelnemende verenigingen de planning en het programma voor 2024 uit te werken.

Business Open

Business Open Den Haag, waar GvoorG een van de “goede doelen” is, is onlangs verhuisd van Golfclub Ockenburgh naar Golfvereniging Leeuwenbergh. De ondernemers helpen elkaar door hun netwerk en kennis te delen. GvoorG zet ook haar netwerk in, en krijgt daar erg veel voor terug. De directeur/eigenaar Robbert Trimbos heeft een warm gevoel bij GvoorG en zet onze zoekvraag ook uit bij Business Open clubs elders in het land. Dat betekent dat onze vraag naar golfspullen en relatie­geschenken etc. ook terecht komt bij bijvoorbeeld clubs als Crayenstein en Rhoon. Die hebben ook weer heel wat opgehaald, waarmee we vele GvoorG-ers blij hebben kunnen maken.

Een ander initiatief is dat BHV Nederland, Kees Weerheim als sponsor tezamen met Fred Onderwater van Telstar print, mooie banners van GvoorG hebben gemaakt. Die zullen we in 2024 gaan inzetten bij de GvoorG activiteiten om onze zicht­baarheid en naamsbekendheid verder te promoten.

Under Armour. Tijdens de Sinterkerstwedstrijd heeft de Sint namens de hulp Sint, Marion Hoek van Under Armour, de laatste gedoneerde shirts kunnen uitdelen. Met Marion is GvoorG in gesprek voor een mogelijke opvolging van hun donaties in 2024. Dank Under Armour. Dank Marion.