Relaxt Revalideren en Bewegen

John LaBree

Geboren 23 oktober 1957, Wonende in Mechelen, Zuid Limburg.
Sinds 25 jaar werkzaam op de Rijswijkse Golfclub als mede eigenaar pro-shop en de laatste 14 jaar ook als teaching professional .

Na een fanatieke tennis periode ben ik eind jaren ‘70 serieus gaan golfen. Komend uit een golffamilie was die stap niet moeilijk te maken.

Na het voltooien van de lerarenopleiding ( aardrijkskunde/ maatschappijleer ) ben ik sinds begin jaren ’80 werkzaam in de golfwereld. Eerst als manager van een van de eerste golfspeciaalzaken in Nederland, “Golfers Bazaar” aan de Laan van Meerdervoort te Den Haag. Later kwamen daar drie winkels bij: in Rotterdam, Voorburg en in Rijswijk op de Rijswijkse Golfclub. Op de Rijswijkse Golfclub specialiseerden wij ons als snel in het professioneel aanmeten van golfclubs en vanuit die hoek en mede op advies van Phil Allen ( swingcoach van Joost Luiten) ontstond de wil om ook golfles te gaan geven.
Ik had intussen handicap 4 en in het eerste competitie team van diverse clubs gespeeld ( Hooge Bergsche, Leeuwenbergh, Rijswijkse Golfclub ) .

Na aangenomen te zijn voor de opleiding tot Golf Professional bij PGA Holland, ging ik aan de slag in Tilburg. Helaas werd mijn moeder in die tijd ernstig ziek en de zorg voor haar slokte dermate veel tijd en energie op, dat ik genoodzaakt was de opleiding voortijdig te beëindigen. Via een omweg ( WGTF en de Griekse PGA) ben ik in een later stadium alsnog PGA professional geworden.

Op Rijswijk heb ik mij met name gespecialiseerd in het lesgeven aan ouderen en heb daar ook diverse bijscholingscursussen voor gevolgd. Sinds drie jaar ben ik vol enthousiasme mede werkzaam voor de Stichting Golf voor Gehandicapten, waarbij Jose Loomans mij wegwijs heeft gemaakt in de complexe materie van het begeleiden van mensen met een niet aangeboren fysieke beperking. Les geven aan deze doelgroep zie ik als een enorme verrijking van mijn werkzaamheden als golfprofessional.

Op Rijswijk vinden de introductielessen plaats op maandag. Groepen en of individuele activiteiten in overleg op andere tijden.