Een mooi verhaal

Iedereen die via GvoorG is gaan golfen heeft een “mooi” verhaal te vertellen.

Hieronder volgen een paar van die verhalen.

Via PDF files hier een aantal verhalen in voegen (zie de oude site)

Onderstaand verhaal is gedateerd 2012 ??

Er was eens een man genaamd Jan.
Tijdens een vakantie in Amerika verstapt Jan zich bij een wandeling in de Grand Canyon, struikelt en valt vervolgens tientallen meters naar beneden om op een lager gelegen wandelpad te smakken. Hierdoor raakt Jan tot boven zijn benen verlamd en zit voortaan in een rolstoel. Nu is Jan geen persoon die bij de pakken neer gaat zitten, hij gaat aan het werk als calculator bij een bouwbedrijf maar na een faillissement heeft Jan ineens veel tijd over. Hij is sportief ingesteld en begint in een handbike. Daarna start hij met rolstoel tennis maar bij gebrek aan tegenstanders en medespelers is hij daar mee gestopt.

Toevallig heeft zijn dochter een vriend die golfprofessional is en de vriend van zijn dochter vraagt zijn aanstaande schoonvader of golf niet iets voor hem is. Golf kun je alleen, maar ook met meerdere spelers spelen, golf is de enige sport waar je als invalide aan valide wedstrijden kunt deelnemen omdat golf een handicapsysteem heeft en golf is voor mensen met een beperking of zonder beperking hetzelfde spelletje.

Afgelopen maart maakt de aanstaande schoonzoon tijdens de golf&lifestyle beurs in Den Bosch kennis met de Stichting Golf Voor Gehandicapten. Stichting Golf Voor Gehandicapten wil mensen met een beperking helpen om te gaan golfen omdat de stichting van mening is dat golf bij uitstek geschikt is voor invalide mensen. Deze sport is niet alleen goed voor de revalidatie maar werkt ook therapeutisch.

De stichting stond op de beurs met een demo paragolfer die daar door medewerking van Otto Bock Benelux en Welzorg was neergezet met als doel dat de stichting tijdens de beurs kon demonstreren hoe zo’n paragolfer werkt en laten zien dat mensen in een rolstoel met behulp van een paragolfer kunnen golfen.
Een mooi verhaal 2Zo ook Jan, hij bezoekt de volgende dag samen met zijn schoonzoon onze stand en met onze kennismaking vraagt Jan of mensen met een dwarslaesie kunnen golfen. Wij kunnen zijn vraag positief beantwoorden, sterker nog, wij laten hem dat aan den lijve ondervinden.
Jose, onze secretaris en golfprofessional, zet hem in de paragolfer en laat hem naar de tegenovergelegen drivingrange rijden waar hij zijn eerste golfles in een paragolfer krijgt. Na een uurtje les is Jan moe maar reuze blij met deze nieuwe ervaring en hij spreekt met de stichting af dat wij hem gaan helpen als hij met golf door wil gaan.

Een leuke detail daarna is op de stand van de Nassau golfballen.
Op deze stand kun je een prijs winnen als je een golfbal via een helling in de hole chipt. Jan zit er in zijn rolstoel naar te kijken, wij zien dat en zeggen tegen Jan dat hij nu weet hoe het moet en dat hij een goede kans heeft om een prijs te winnen. Na wat aarzeling van Jan’s kant, positioneren we hem in zijn rolstoel zodanig op de tee dat hij een vrije chipbeweging kan maken. Jan concentreert zich, zet zijn wedge goed neer om vervolgens zijn bal tegen de helling te chippen. En, wie schetst onze verbazing, onder applaus van de omstanders verdwijnt de bal in de hole.

Jan besluit om een vervolg aan zijn golfavontuur op de beurs te willen geven. Na zijn vraag om hulp en bemiddeling brengt de stichting hem in contact met Otto Bock en Welzorg en achter de schermen vraagt de stichting beide instanties om hulp en medewerking. Jan krijgt een demodag voor de paragolfer aangeboden, hij kan de paragolfer op de golfclub Eyckenduyn, waar zijn schoonzoon golfleraar is, uitproberen. Zie foto.

Jan zijn ervaring met de paragolfer is zo positief dat na deze dag op golfbaan Eykenduyn de koppen bij elkaar worden gestoken en plannen worden gemaakt hoe Jan nu aan zo’n paragolfer kan komen want dat het golfen in een paragolfer bevallen is mag duidelijk zijn. En, dat Jan wil gaan golfen moge ook duidelijk zijn. Maar de aanschaf van een paragolfer is niet als het kopen van een zakje chips, zo’n paragolfer kost al gauw zo’n kleine 15.000 euro. Een mooi verhaal 1Na constructief overleg kwam men op een lumineus plan waarvan de golfclub en de leverancier van de paragolfer deel van uit gingen maken.

Met de paragolfer kan Jan nu als marshal op de golfclub werken. Op 3 oktober werd een paragolfer op Eyckenduyn afgeleverd en heeft Jan een baan